Kunnari

Remes Ilkka

Ikiyö

– julkaisuvuosi: 2003

Ulkomaanliikennettä ajava arvokuljetusauto ryöstetään Suomen oloissa poikkeuksellisen röyhkeällä tavalla. Syylliseksi epäillään saksalaista ryhmää, joka on tehnyt vastaavia rikoksia Keski-Euroopassa. Ryöstön tutkintaan joutuu mukaan Antti Korpi, joka työskentelee Suomen edustajana TERAssa, terrorismin torjuntaan erikoistuneessa EU:n rikostiedusteluyksikössä Brysselissä. Hän haluaa kuulustella Saksassa asuvaa entistä kettutyttöä Noora Uusitaloa.

Ryöstöön osallistunut Noora pakenee viranomaisia poikaystävänsä avustuksella. Hän on ollut mukana Genovan huippukokousmellakoissa ja rakastunut Ralfiin, kokeneeseen aktivistiin. Ralfin kautta Noora on päässyt globalisaation vastaisen, ekoterroristisen järjestön ytimeen. Vähitellen hän alkaa ymmärtää olevansa mukana aivan erilaisessa operaatiossa kuin luuli. Antti kollegoineen huomaa pian, että arvokuljetusauton ryöstö on vain pieni osa laajempaa hanketta, joka rämäyttää turvallisuusviranomaisten hälytyskellot soimaan. Aikaa on vähän, uhka ennenkokematon.

Tutkimukset kiihtyvät ja ulottuvat Vatikaanista Yhdysvaltoihin ja Kongoon. Pahimmatkaan pelot eivät vedä vertoja todellisuudelle, jonka Antti lopulta löytää pimeimmän Afrikan sydämestä, ihmiskunnan kehtona pidetyltä alueelta.

Paratiisi Afrikassa. Maapallo helvetissä. Sytytyslanka palaa.

Kirja kuuluu tarjottimiin: