Kunnari

Lawrence Caroline

Ostian koirat (Roomalaismysteerit-sarja)

Suomentanut Pekka Tuomisto
217 s.
WSOY, 2003

Vuosi on 79 jKr. Paikka on Rooman satamakaupunki Ostia. Merikapteenin tytär Flavia Gemina on joutumassa huimaan seikkailuun. Flavian isän sinettisormus varastetaan. Flavia ryhtyy selvittämään rikosta ja saa sen myötä kolme ainutlaatuista ystävää – juutalaispoika Jonatanin, orjatyttö Nubian ja Lupuksen, kadulla kasvaneen kerjäläispojan. Neuvokas nelikko pääsee outojen koirasurmien jäljille ja saa juosta jalkansa kipeiksi Ostian kujia ja forumeita, jopa tunkeutua kuolleiden kaupunkiin, ennen kuin mysteeri ratkeaa. Ostian koirat on jännittävä salapoliisitarina, joka kertoo myös millaista oli elää muinaisessa Rooman valtakunnassa.

Vesuviuksen salaisuudet (Roomalaismysteerit 2) (julkaisuvuosi 2004)

On elokuu 79 jKr. Roomalaisen merikapteenin tytär Flavia Gemina lomailee ystäviensä juutalaispoika Jonatanin, orjatyttö Nubian ja mykän katupoika Lupuksen kanssa meren rannalla. Ystävykset pelastavat merestä miehen, joka osoittautuu kuuluisaksi amiraali Pliniukseksi. Kiitokseksi amiraali johdattaa lapset aarteen jäljille. Mutta ensin heidän on löydettävä salaperäinen seppä Vulcanus. Hauskasti alkanut lomaseikkailu Napolinlahdella saa kuitenkin yllättävän käänteen, kun maa alkaa tärähdellä. Kauhuissaan ystävykset tajuavat joutuvansa todistamaan Pompejin viimeisiä päiviä.
– 244 s.

Pompejin merirosvot (Roomalaismysteerit 3) (julkaisuvuosi 2005)

Seikkailua ja jännitystä Pompejin tuhon jälkimainingeissa. Eletään elokuun loppua vuonna 79. Rooman valtakunta on toipumassa Vesuviuksen purkauksesta. Tuhka peittää maan ja meri huuhtoo uhrien ruumiita rannalle. Sadat pakolaiset pyrkivät Vesuviuksen tienoon kaupungeista turvaan leirille lähellä Stabiaa. Etsiväystävykset Flavia Gemina sekä Jonathan, Nubia ja Lupus saavat uuden tehtävän, kun leiriltä alkaa kadota lapsia. Nuoret epäilevät syyksi kidnappausta, ja pian tapaus on johdattanut heidät Sorrenton vaarallisiin luoliin.
– 235 s.

Kirja kuuluu tarjottimiin: